shiatsu therapie
RGB_verticaal_WIT.png
Studio Ukiyo websresolutie-30.jpg

Wat betekent 'ukiyo'?

Het woord 'ukiyo' komt van het Japans en is onmogelijk één-op-één te vertalen. Het beschrijft veeleer een persoonlijk gevoel of beleving. De beschrijving die het dichtste in de buurt komt, gaat als volgt:

de drijvende wereld - leven in het nu, los van de dagelijkse bekommernissen.
— wikipedia

Dat is precies waarnaar ik streef met Studio Ukiyo. Ik wil mensen een plek bieden waar ze even kunnen ontsnappen aan de druk van het dagelijkse leven. Gewoon alles even loslaten.

Wil je weten hoe? Blijf dan vooral lezen...

Studio Ukiyo websresolutie-4.jpg
 

Laad je met rust

Zij het op het werk, thuis of op sociaal vlak, niemand ontsnapt tegenwoordig nog aan stress. We worden altijd wel ergens verwacht, er zijn maar niet genoeg uren in de dag of we willen tegemoet komen aan iemands verwachtingen. Hoe beter we worden in planning & tijdsbeheer, hoe meer we inplannen. Paradoxaal, toch?

Studio Ukiyo-136.jpg

Wat als we nu eens...

... aan energiebeheer doen in plaats van tijdsbeheer? Zowel EFT als Shiatsu kunnen een antwoord bieden…

Wat is shiatsu therapie?

Shiatsu is een Oosterse totaalbehandeling. Het is de perfecte manier om los te komen van al die bezorgdheden die zoveel energie opslorpen en even je batterijen op te laden.

Het woord ‘shiatsu’ betekent vingerdruk. Door aanraking en massage van drukpunten op je lichaam kan je gericht kwaaltjes verhelpen. Belangrijker nog is dat het preventief werkt en je lichaam en geest sterkt tegen die periodes waarin je onder druk komt te staan.

Tijdens je behandeling kom je helemaal tot rust, je ontspant lichamelijk en mentaal. Na je shiatsu-behandeling voel je je alsof er een last van je schouders is. En je klachten zijn een zorg van gisteren ;-)

 

Wat is EFT?

Alle negatieve emoties worden veroorzaakt door een verstoring in het energiesysteem van ons lichaam.
— Gary Craig, EFT grondlegger

EFT staat voor ‘Emotional Freedom Techniques’. EFT is een methode om negatieve emoties te neutraliseren. We benoemen het probleem (vb: angst voor de tandarts) en tegelijk tikken we zacht op specifieke energiepunten van het hoofd, hand en bovenlichaam. Op die manier neemt de angst snel af. 

We passen EFT toe bij klachten die voortkomen uit angsten of lange periodes van stress. EFT is een veilige methode en geeft snel positieve resultaten.

 

Hoe begin je er aan?

Als je denkt dat EFT en/of shiatsu jou kunnen helpen en je wil weten hoe je hier nu precies van start gaat bij Studio Ukiyo, dan klik je het best even hieronder. Je vindt er alles over de prijzen voor behandelingen, hoe afspraken boeken en waar je Studio Ukiyo vindt.

 
 

Als je eerst meer wil weten over mij, Ilse, dan lees je het best hieronder nog even verder…

 
DSCF4586.jpg

Wie is ‘Ilse’?

Afgestudeerd als kinesitherapeut, werkte ik drie jaar samen met een revalidatiearts, in een praktijk voor fysische geneeskunde en revalidatie.
Met hart en ziel begeleidde ik mensen met lichamelijke pijn en problemen bij het bewegen. Vervolgens maakte ik een uitstap naar de telecomsector, maar na enkele jaren had ik genoeg van het bedrijfsleven.

Sinds 2016 volg ik weer mijn hart en intuïtie. Met shiatsu ontdekte ik opnieuw hoe fascinerend het menselijk lichaam is en wat de zorg voor je lichaam via een totaalbehandeling betekent.

Met shiatsu wil ik graag:

  • je ondersteunen in je zoektocht naar een gezonde en natuurlijke levensstijl.

  • je inzichten bieden in je bewustwording: wat is de betekenis van de signalen van ons lichaam?

  • je bewust maken van de eenheid lichaam-ziel-geest.

  • een veilige, rustige, vertrouwde plaats bieden, waar in een diepe staat van ontspanning, heling kan ontstaan.

Naast shiatsu, sluit EFT (Emotional Freedom Techniques) helemaal aan bij mijn missie: mensen op een natuurlijke manier helpen emotioneel in evenwicht te komen.

Ilse Jenné

shiatsu- en EFT therapeut

Studio+Ukiyo+websresolutie-274.jpg